Η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της έδρας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο, την οποία είχε εκκενώσει νωρίτερα μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στην αίθουσα ταχυδρομείου.

«Δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το είδος του αντικειμένου που προκάλεσε υποψίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το κτήριο, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του SPD που συμμετείχαν σε εβδομαδιαία σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τη διακήρυξη των αρχών του κόμματος ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τον Μάρτιο οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει ένα δέμα το οποίο περιείχε ένα βιβλίο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και είχε παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η ελληνική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντροαριστερό SPD είναι ο μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της κεντροδεξιάς καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης