Τέλος δεν έχουν οι επιπλοκές στην υγεία του Hugo Chavez ύστερα από την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα για την απομάκρυνση καρκινικού όγκου σε νοσοκομείο της Αβάνα στην Κούβα.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποφέρει από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία παρουσιάστηκε μετά το χειρουργείο. Ο 58χρονος πολιτικός υπεβλήθη στις 11 Δεκεμβρίου στην τέταρτη κατά σειρά εγχείρηση στην Κούβα και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Ernesto Villegas, η λοίμωξη οδήγησε σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Σύμφωνα μάλιστα με ιατρικές πηγές, υπάρχουν 90% πιθανότητες ο πρόεδρος της χώρας να μη ζει μέχρι την ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανονικά, ο Hugo Chavez είναι προγραμματισμένο να ορκιστεί για άλλη μια θητεία στον προεδρικό θώκο στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, την ίδια στιγμή που η Αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις για αποκάλυψη όλης της αλήθειας σχετικά με την υγεία του προέδρου της χώρας. Σε περίπτωση που ο Hugo Chavez δεν καταφέρει να αναλάβει τα καθήκοντά του και παραιτηθεί τότε τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει προσωρινά ο αντιπρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro, ο οποίος πρέπει εντός 30 ημερών να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά ανησυχητική» την κατάσταση του ύστερα από επίσκεψή του στον χώρο όπου νοσηλεύεται στην Αβάνα.

Διαβάστε επίσης:
«Σε κώμα ο Ούγκο Τσάβες», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 22:05

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης