Ο θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας, που πριν από δύο εβδομάδες έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, προκάλεσε λύπη, θυμό και ντροπή σε όλη την Ινδία.

Η νέα γυναίκα πέθανε από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα. «Έδωσε μια θαρραλέα μάχη για τη ζωή της, αλλά τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά, που δεν τα κατάφερε» δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου Mount Elizabeth.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φοιτήτρια Κινησιολογίας βίαζαν επί 40 λεπτά έξι άντρες, οι οποίοι μετά χτύπησαν την ίδια και τον σύντροφό της με σιδερένιους λοστούς και τους πέταξαν από το λεωφορείο στον δρόμο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι έξι δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Οι πέντε είναι ενήλικες 20 έως 40 ετών και ο ένας μόλις 15 χρόνων. Όλοι τους είναι κάτοικοι παραγκούπολης στο νότιο Δελχί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουσιλκουμάρ Σίντε δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την αυστηρότερη των ποινών στους δράστες το συντομότερο δυνατόν. «Δεν θα είναι μάταιος (ο θάνατός της), θα τους επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών. Και όχι μόνο σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και στο μέλλον. Ήταν ένα σημαντικό μάθημα για μας» επισήμανε.

Η σορός της 23χρονης, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, παραδόθηκε σε ινδουιστικό γραφείο τελετών και θα μεταφερθεί σήμερα με ναυλωμένο αεροσκάφος στην Ινδία, σύμφωνα με τον Ινδό πρεσβευτή στη Σιγκαπούρη Τ.Κ.Α. Ραγκαβάν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ινδίας Πρανάμπ Μουχερτζί χαρακτήρισε την κοπέλα ηρωίδα. «Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος από την ατυχή κατάληξη αυτού του νέου και θαρραλέου κοριτσιού, που έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την αξιοπρέπεια και τη ζωή της» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ας δεσμευτούμε ότι ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκ υπογράμμισε, απευθυνόμενος στην οικογένεια της 23χρονης: «Θέλω να πω σε εκείνους και στο έθνος πως, αν και εκείνη έχασε τη μάχη για τη ζωή, είναι δικό μας θέμα να διασφαλίσουμε ότι ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος».

Το έγκλημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην ινδική πρωτεύουσα τις τελευταίες δώδεκα ημέρες. Σήμερα, η αστυνομία απέκλεισε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης και έκλεισε δέκα σταθμούς του μετρό στην ίδια περιοχή. Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να παραμείνουν ήρεμοι και να συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία. Μέχρι το μεσημέρι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο Τζαντάρ Μάνταρ. Ορισμένοι από αυτούς προσεύχονταν και άλλοι φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Εθνική Απογραφική Υπηρεσία Εγκλημάτων ανακοίνωσε πως το 2011 συνέβησαν σε όλη τη χώρα 24.206 βιασμοί. Η αστυνομία του Νέου Δελχί έχει καταγράψει 635, όμως οι περισσότεροι δεν αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και, ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει, οι δράστες δεν τιμωρούνται.

Διαβάστε επίσης Ξεψύχησε το θύμα ομαδικής σεξουαλικής επίθεσης στην Ινδία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, 01:18

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης