Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα έναν κατάλογο με 47 Σαουδάραβες που καταζητούνται για πιθανολογούμενες σχέσεις με την Αλ Κάιντα, και ανέφερε ότι διαβίβασε τα ονόματά τους στην Interpol για να τους συλλάβει. Ο κατάλογος αυτός που συνοδευόταν από φωτογραφίες μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση «Ekhbariya», η οποία ανέφερε, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ότι τα ονόματά τους διαβιβάστηκαν στην Interpol.

Το υπουργείο ανέφερε ότι αυτή η νέα λίστα των «Σαουδαράβων που ζουν στο εξωτερικό και έχουν υιοθετήσει την αποκλίνουσα ιδεολογία» του δικτύου της αλ-Κάιντα, συντάχθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας με βάση τις νέες πληροφορίες. Δεν διευκρίνισε όμως, σε ποιες χώρες βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πολλές δεκάδες Σαουδάραβες αποτελούν μέρος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Το υπουργείο ζήτησε από αυτά τα καταζητούμενα άτομα να μεταβούν στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σαουδικής Αραβίας, διαβεβαιώνοντάς τα ότι θα «επαναπατριστούν και θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους».

Το Σάββατο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε ότι 765 άνθρωποι έχουν συνολικά δικαστεί για σχέσεις με την Αλ Κάιντα από την έναρξη της εκστρατείας κατά του εξτρεμιστικού δικτύου. Οι δίκες αυτές δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα καμία δημοσιότητα, και το υπουργείο δεν διευκρίνισε πότε άρχισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης