Λήστεψαν εκκλησία στην Αίγυπτο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 01:21
Λήστεψαν εκκλησία στην Αίγυπτο
Αφρούρητη και στο έλεος της ασυδοσίας δείχνει να είναι η Αίγυπτος μετά την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία στη χερσόνησο του Σινά το Σάββατο κι έκλεψαν έπιπλα όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Απόπειρες εισβολής σε άλλες δύο εκκλησίες στην πόλη απετράπησαν από το στρατό της Αιγύπτου και ομάδες πολιτών που περιφρουρούν περιουσίες.

Ομάδες αυτοάμυνας και ο στρατός προσπαθούν να καλύψουν το «κενό» ασφάλειας που άφησε η απόσυρση της λαομίσητης αστυνομίας από τους δρόμους τις πρώτες ημέρες της μαζικής εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή.

Έκρηξη είχε σημειωθεί σε εκκλησία στην κοντινή πόλη Ράφα την 5η Φεβρουαρίου. Τα αίτια δεν έγιναν γνωστά.

Εκκλησία στην Αλεξάνδρεια είχαν γίνει στόχος στη βομβιστική επίθεση της πρωτοχρονιάς η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 23 ανθρώπων. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει την οργάνωση Στρατός του Ισλάμ, που εδρεύει τη Γάζα, για την επίθεση  οι Παλαιστίνιοι διέψευσαν ότι ενέχονταν στην ενέργεια κι είχαν κατηγορήσει για αυτή την Μοσάντ.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί Κόπτες αποτελούν το 10% των 80 εκατ. πολιτών της Αιγύπτου. Οι εντάσεις με τη μουσουλμανική πλειοψηφία έχουν επισημανθεί πολλές φορές ως λόγος ανησυχίας.

Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να αναγκάσουν τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί ανήκαν και στις δύο θρησκευτικές ομάδες κάλεσαν να υπάρξει αλληλεγγύη ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 01:36