Λίβανο: Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στόχος του βομβιστή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 16:21
Λίβανο: Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στόχος του βομβιστή
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν στον ανατολικό Λίβανο, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα σε σημείο ελέγχου των εσωτερικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Ανατολική Κοιλάδα Μπεκάα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μεταξύ των θυμάτων είναι μέλη του προσωπικού των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας του Λιβάνου. Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν κατά τα φαινόμενα αυτοκινητοπομπή του αρχηγού των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου κατά τη διέλευσή της από το σημείο ελέγχου. Ο αρχηγός δεν επλήγη από την επίθεση, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αυτοκινητοπομπή του ανώτατου διοικητή των υπηρεσιών ασφαλείας Αμπάς Ιμπραχίμ πέρασε μέσω του σημείου ελέγχου λεπτά πριν από την επίθεση.

Το σημείο ελέγχου βρίσκεται στην περιοχή Νταχρ αλ-Μπαϊντάρ, ανατολικά της Βηρυτού, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πρωτεύουσες του Λιβάνου και της Συρίας, σε μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές που πολεμούν για να ανατρέψουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 16:24