Ο ανακριτής δικαστής του Λιβάνου κατηγόρησε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Χασάν Ντιάμπ και τρεις πρώην υπουργούς για αμέλεια σχετικά με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 200 άτομα και κατέστρεψε ένα πλήθος της πρωτεύουσας τον Αύγουστο. Οι άλλοι είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ali Hassan Khalil, καθώς και πρώην υπουργοί δημοσίων έργων Ghazi Zeaiter και Youssef Finianos, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA την Πέμπτη.

Ο Zeaiter είπε στο Reuters ότι θα προβεί σε δήλωση μόλις ενημερωθεί επίσημα για τις κατηγορίες. Ήταν επικεφαλής του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών το 2014, λίγο μετά την άφιξη του πλοίου Rhosus, που μετέφερε ένα τεράστιο απόθεμα νιτρικού αμμωνίου που πυροδοτήθηκε στο λιμάνι. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το φορτίο νιτρικού αμμωνίου, μια εξαιρετικά εκρηκτική χημική ουσία, αποθηκεύτηκε με ασφάλεια για χρόνια στο λιμάνι, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις μήνες μετά από μια από τις μεγαλύτερες μη πυρηνικές εκρήξεις που καταγράφηκαν, στην οποία τραυματίστηκαν χιλιάδες άτομα, τα θύματα εξακολουθούν να περιμένουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που είχαν υποσχεθεί οι ηγέτες τους ότι θα έρθουν εντός ημερών από την έκρηξη στο λιμάνι της 4ης Αυγούστου. Ο δικαστής που ηγείται της επίσημης έρευνας, Fadi Sawan, έστειλε επιστολή τον προηγούμενο μήνα ζητώντας από το κοινοβούλιο να διερευνήσει 10 πρώην υπουργούς.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης