Εκατοντάδες Λιβανέζοι διαδήλωσαν σήμερα στη Βηρυτό κατά του γάμου ανηλίκων, αξιώνοντας την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα απαγορεύει τον γάμο πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Αψηφώντας τη βροχή, πολλές γυναίκες, μαζί με βουλευτές και καλλιτέχνες πραγματοποίησαν πορεία έως το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, που οργάνωσαν ενώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοριτσάκια, που φόραγαν νυφικό και πέπλο, συμμετείχαν στη διαδήλωση, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα: «Το τέλος του γάμου παιδιών ξεκινά από την εκπαίδευσή τους».

«Παντρεύτηκαν κοριτσάκια, τα οδήγησαν στον θάνατο», «νομοθέτες του κοινοβουλίου, ένα κορίτσι έχει δικαίωμα στην ασφάλεια» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Κάποιοι από το πλήθος κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «όχι πριν από τα 18 έτη» και «στοπ στον πρόωρο γάμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άμπιρ Άμπντελ Ραζέκ, μια 22χρονη μητέρα που πήγε στη διαδήλωση μαζί με την κορούλα της, επιβεβαίωσε πως παντρεύτηκε η ίδια σε ηλικία 14 ετών. Είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ελπίζει ότι η κόρη της «θα τελειώσει τις σπουδές της και δεν θα παντρευτεί πριν από τα 22» της.

Οι διαδηλωτές ζητούν να τεθεί σε ισχύ νόμος που θα ορίζει την κατώτερη νόμιμη ηλικία του γάμου στα 18 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης