Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ελέγχει το 80% της Κουσέιρ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 19:46
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ελέγχει το 80% της Κουσέιρ
Η πόλη Κουσέιρ ελέγχεται κατά 80% από το συριακό στρατό και τη λιβανική Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, προσθέτοντας πως ο δρόμος που ενώνει τον ανατολικό Λίβανο με τη Χομς, στην κεντρική Συρία, έχει διασφαλιστεί.

«Δεν μένει παρά να πάρουμε το 20% της Κουσέιρ, καθώς την Κυριακή πήραμε το 10% και το υπόλοιπο ήταν ήδη στα χέρια μας», είπε η πηγή αυτή.

Εξάλλου, «ο κύριος δρόμος ανάμεσα στην Μπααλμπέκ και τη Χομς έχει διασφαλιστεί», πρόσθεσε η πηγή. Πρόκειται για ένα ζωτικό άξονα μέσω του οποίου το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου προωθεί άνδρες και εξοπλισμό προς τη Συρία.

Ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν εδώ και μία εβδομάδα επίθεση εναντίον της πόλης αυτής στην επαρχία Χομς, στρατηγικής σημασίας τόσο για τους αντάρτες όσο και για το καθεστώς, καθώς βρίσκεται πάνω στον κύριο άξονα προς τον Λίβανο και στο δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με την παράκτια περιοχή, βάση οπισθοφυλακής του καθεστώτος.

Είκοσι δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν το Σάββατο στο πλευρό του συριακού στρατού, σε μάχες για την ανάκτηση της Κουσέιρ από τους αντάρτες, δήλωσε σήμερα Κυριακή η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, το αεροδρόμιο έχει περικυκλωθεί απ’ όλες τις πλευρές, οι μάχες διεξάγονται στο εσωτερικό και οι αντάρτες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πλέον επαφές με εκείνους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Κουσέιρ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), που βασίζεται σε ένα τεράστιο δίκτυο ακτιβιστών και σε ιατρικές πηγές, κατέγραψε από την πλευρά του δέκα θανάτους στις τάξεις της Χεζμπολάχ το Σάββατο στην Κουσέιρ.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 19:48