Ο Λίβανος δεν θα έχει αρκετές νοσοκομειακές κλίνες προκειμένου να αντεπεξέλθει στα αυξανόμενα περιστατικά Covid-19, προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, λέγοντας πως η συμμόρφωση με το lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, το οποίο τελείωσε αυτή την εβδομάδα, δεν ήταν ικανοποιητική.

Σε ένα tweet ο Χαμάντ Χάσαν ανέφερε πως τα περιστατικά αυξάνονται και πως, αν και προστέθηκαν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, αυτές δεν θα είναι αρκετές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν σε κρίσιμο σημείο χωρητικότητας όταν ο Λίβανος επέβαλε το lockdown και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Χάσαν Ντιάμπ είχε προειδοποιήσει πως τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να παραταθούν αν ο κόσμος δεν συμμορφωνόταν.

Το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε χθες, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ότι είχαν καταγραφεί 1.842 θετικές διαγνώσεις Covid-19 και 22 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που οφείλονται στον Covid-19 έχουν φθάσει συνολικά τους 1.055 στη χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η κατάσταση στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης επιδεινώνεται.

Εκτός από την πανδημία του Covid-19, ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, ενώ παλεύει ακόμη με τα επακόλουθα της μεγάλης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης