Περισσότεροι από 220 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο στη Βηρυτό σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου.

Οι συγκρούσεις ήταν από τις πιο βίαιες που έχουν σημειωθεί μετά την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας πριν από τρεις μήνες κατά της πολιτικής τάξης που κατηγορείται για διαφθορά και αδράνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περισσότεροι από 80 άνθρωποι διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία ενώ περισσότεροι από 140 δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου», δήλωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι διαδηλωτές και μέλη των δυνάμεων της τάξης.

 

Αργά το βράδυ, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαλύθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης οι οποίες προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίαια επεισόδια άρχισαν μπροστά σε μία από τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Βηρυτού, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της μονάδας καταστολής των ταραχών της αστυνομίας, που βρίσκονταν πίσω από οδοφράγματα και συρματοπλέγματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης