Στη σύλληψη έξι Παλαιστινίων, οι οποίοι προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν πλάι σε ανταρτικές ομάδες που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προχώρησε ο στρατός του Λιβάνου.

Όπως ανέφερε το Σάββατο μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας, οι άνδρες συνελήφθησαν σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στην πόλη Χερμέλ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου έχουν κλείσει πέντε παράνομα συνοριακά περάσματα από και προς τη Συρία, σε μια περιοχή όπου συνηθιζόταν η διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα στις νότιες και τις βόρειες περιοχές του Λιβάνου, έπειτα από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτόν τον μήνα σε ένα προάστιο της Βηρυτού και σκότωσαν 44 ανθρώπους. Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Όπως ανέφεραν οι Αρχές, εξάρθρωσαν ένα δίκτυο ατόμων που σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις στον Λίβανο, ενώ χθες ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άνδρες, λιβανέζικης υπηκοότητας, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που διαβιούν σε προσφυγικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης