Λίβανος: Το Αλ Νόρσα πίσω από την επίθεση στη Χερμέλ

Λίβανος: Το Αλ Νόρσα πίσω από την επίθεση στη Χερμέλ
Μια οργάνωση προσκείμενη στην αλ-Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νόρσα, ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, σε περιοχή στα βορειοανατολικά του Λιβάνου.

Ο βομβιστής πυροδότησε μια βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε κυβερνητικό κτήριο στην περιοχή Χερμέλ, αναφέρει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 43 άνθρωποι, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Από τη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε έντονα την βομβιστική επίθεση, ενώ τη χαρακτήρισε ως τρομοκρατική ενέργεια. Σε ανακοίνωση του ΟΗΕ αναφέρεται πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας αυτής της «αποτρόπαιης πράξης».


Η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα την ημέρα της έναρξης της δίκης, στο Δικαστήριο της Χάγης, τεσσάρων Λιβανέζων οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ αλ-Χαρίρι, το 2005, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Οι κατηγορούμενοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση έχει αρνηθεί τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Χαρίρι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 04:15