Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές, καθώς ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη τεθωρακισμένων μονάδων και αεροπορικών δυνάμεων προωθείται σε καίριες θέσεις περιμετρικά της Μοσούλης στο Ιράκ.

Η συγκεκριμένη πόλη θεωρείται προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ενδεχόμενη ανακατάληψή της ανοίγει τον δρόμο για τη Ράκκα, την άτυπη «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη μέχρις εσχάτων

Τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της επίθεσης στη Μοσούλη, οι ιρακινές δυνάμεις που υποστηρίζoνται από μαχητικά του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κερδίζουν σταδιακά έδαφος. Για το θέμα αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «η τελική μάχη θα είναι δύσκολη».

Η ιρακινή πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το καλοκαίρι του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Κατά την τρίτη ημέρα της επίθεσης ανακατάληψης της Μοσούλης, η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ΕΙ) προέβαλε, πάντως, σθεναρή αντίσταση, απέναντι στην κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών μαχητών. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, οι τζιχαντιστές το επιτυγχάνουν αυτό, χρησιμοποιώντας αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Σ’ ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το γραφείο προπαγάνδας του Χαλιφάτου, γίνεται λόγος για… ήττα των Αμερικανών στο Ιράκ.

«Όσο για εσάς στην Αμερική (…) θα σας νικήσουμε και θα ταπεινώσουμε», αναφέρει στο βίντεο ένας άνθρωπος που μετέχει σε ένοπλες περιπολίες με άλλους μαχητές στους δρόμους της πόλης, που παρουσιάζεται ως η Μοσούλη.

Διαβάστε επίσης:
Μοσούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την μητέρα των μαχών στο οχυρό του Χαλιφάτου που δεν έπεσε ποτέ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης