Ένα ιταλικό ρυμουλκό πλοίο, το οποίο είχε καταληφθεί στο λιμάνι της Τρίπολης, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, κατάφερε να φτάσει σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το πλοίο κατάφερε να φτάσει σε διεθνή ύδατα, το οποίο κατελήφθη στις 19 Μαρτίου από ένοπλους άνδρες την ώρα που αποβίβαζε στην Τρίπολη λίβυους εργαζόμενους στη λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία NOC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάληψη του πλοίου και η απαγόρευση να εγκαταλείψει το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας επιβλήθηκε από τις λιβυκές αρχές λίγο πριν αρχίσουν οι αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Το «Asso 22» ανήκει στην εταιρεία Augusta Offshore, η οποία εδρεύει στη Νάπολη και εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αρωγής στις πετρελαϊκές πλατφόρμες και στις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου.

Μεγάλες διπλωματικές προσπάθειες είχαν καταβληθεί για να επιτραπεί στο ρυμουλκό πλοίο να εγκαταλείψει τη Λιβύη, ενώ η Ιταλία δήλωνε ότι το πλήρωμά του τελούσε υπό καθεστώς ομηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης