Τον θάνατο τριών μεταναστών προκάλεσε την Πέμπτη το ναυάγιο του σκάφους το οποίο τους μετέφερε ανοιχτά της Λιβύης. Περίπου εκατό άλλοι μετανάστες διασώθηκαν από το δυστήχημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός του λιβυκού πολεμικού ναυτικού.

«Ένας από τους μετανάστες μας κάλεσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου για να μας ενημερώσει ότι το σκάφος τους ετοιμαζόταν να βυθιστεί ανοιχτά του Γκαράμπουλι», 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός Ίσα Ζαρούκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορέσαμε να σώσουμε περισσότερους από 90 μετανάστες. Τρεις πέθαναν ίσως από ασφυξία λόγω του πανικού που προκλήθηκε πάνω στο σκάφος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην ακτή με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού πολεμικού ναυτικού.

Η Λιβύη αποτελεί χώρα προορισμού ή διέλευσης προς τις ευρωπαϊκές ακτές για χιλιάδες αφρικανούς μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες από αυτούς χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στο ταξίδι τους για να διασχίσουν υπό ακραίες συνθήκες την Μεσόγειο προς την Ιταλία από τις λιβυκές ακτές, επωφελούμενοι της πολιτικής αστάθειας στην χώρα αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης