Εκατοντάδες κάτοικοι στη Λιβύη παρέδωσαν τo Σάββατο οπλισμό, τον οποίο είχαν στην κατοχή τους από την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η εξέγερση κατά του Λίβυου Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την εποχή που στην εξουσία βρισκόταν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC), προτεραιότητα των νέων Αρχών της αφρικανικής χώρας ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου κυβερνητικού στρατού και ο αφοπλισμός ενόπλων οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών. Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μεγάλες ουρές να έχουν σχηματιστεί στην πρωτεύουσα, Τρίπολη και στο λίκνο της εξέγερσης, Βεγγάζη, όπου είχαν στηθεί ειδικά αντίσκηνα για την παραλαβή των όπλων από ειδικά κλιμάκια του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί το πλείστον συλλέχθηκαν όπλα, εκρηκτικά και χειροκίνητοι εκτοξευτές πυραύλων.

«Θέλουμε να μπορούμε να ζούμε στη χώρα μας με ασφάλεια. Δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλα όπλα. Θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Ο πόλεμος έχει πλέον τελειώσει», εξήγησε ένας από τους κατοίκους που περίμενε υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να παραδώσει το όπλο το οποίο κρατούσε στα χέρια του.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Εντοπίστηκαν 5.000 πύραυλοι εδάφους-αέρος στη Λιβύη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011, 00:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης