Τέσσερις Λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε νέες μάχες με οργανώσεις ισλαμιστών στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης την Κυριακή, δήλωσαν υγειονομικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης μάχονται με ισλαμιστές στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, από πέρυσι, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που δεν έχει σταματήσει αφότου ανατράπηκε το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ίλη αρμάτων μάχης συμμετείχε στις εχθροπραξίες στο πλευρό των μονάδων των ισλαμιστών που προσπαθούν να προελάσουν στα δυτικά της Βεγγάζης, ανέφεραν αξιωματικοί του στρατού. Οι μάχες μαίνονταν έως αργά το απόγευμα.

Δυνάμεις του στρατού υποστηριζόμενες από οπλισμένους κατοίκους έχουν ανακαταλάβει ορισμένα τμήματα της Βεγγάζης που είχαν χάσει την περασμένη χρονιά. Όμως επικριτές των προσπαθειών τους επισημαίνουν πως τα πεπαλαιωμένα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται δεν έχουν όπλα ακριβείας και έχουν καταστρέψει τμήματα της πόλης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μάχες αναφέρθηκαν την Κυριακή και ανάμεσα σε μονάδες του στρατού που δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και το Ισλαμικό Χαλιφάτο έξω από την πόλη Ντέρνα, ανατολικά της Βεγγάζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολεμική Αεροπορία έκανε μια επιδρομή εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου έξω από την Ντέρνα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού. Μάχες σημειώθηκαν επίσης ανάμεσα σε χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα μια επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης, από την οποία το εξεδίωξε μια αντίπαλη ισλαμιστική οργάνωση τον Ιούνιο. Δυνάμεις του στρατού βρίσκονται έξω από την Ντέρνα, αλλά δεν έχουν αποπειραθεί να καταλάβουν την πόλη, εστία τζιχαντιστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης