Οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών στη νοτιοανατολική Λιβύη προκάλεσαν σήμερα το θάνατο ακόμη έξι ανθρώπων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από την Κυριακή στους 30, όπως ανακοίνωσαν πηγές από τις φυλές.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και δύο που τραυματίστηκαν χθες και οι οποίοι υπέκυψαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους αρχηγούς της φυλής Τόμπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις μεταξύ της φυλής Ζουάγια και της Τόμπου ξέσπασαν την Κυριακή στην πόλη Κούφρα αφού ένα μέλος των Ζουάγια σκοτώθηκε από λαθρεμπόρους πριν τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Οι Τόμπου δηλώνουν ότι είναι περικυκλωμένοι από χθες Τρίτη από τους Ζουάγια, οι οποίοι έχουν λάβει και ενισχύσεις από αέρος σε άνδρες και όπλα.Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία άγνωστη οργάνωση, η οποία παρουσιάζεται ως η Εθνική Συνέλευση των Τόμπου, «ανακοινώνει στους Λίβυους και σε όλο τον κόσμο ότι η Κούφρα είναι μία πληγείσα περιοχή και ότι αυτό που συμβαίνει στην πόλη είναι γενοκτονία και εξόντωση των Τόμπου».

Αυτή η οργάνωση «αποδίδει την πλήρη ευθύνη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και τη μεταβατική κυβέρνηση που δεν έλαβαν έκτακτα μέτρα για να μην χυθεί το αίμα του λιβυκού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης