«Μαζική» χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις εκλογές, του Σαββάτου, για την ανάδειξη του νέου Σώματος, το οποίο θα αντικαταστήσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC), που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την πτώση του καθεστώτος Gaddafi, σύμφωνα με το Associated Press.

«Ο αριθμός των ψηφοφόρων που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα έφθασε το 1,6 εκατ., ή το 60% των εγγεγραμμένων», εξήγησε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, Νούρι αλ ‘Αμπαρ, στη διάρκεια επίσημης Συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά το ότι πρόκειται για μια ημέρα διαχείρισης της κρίσης στη χώρα, μόλις 24 εκλογικά τμήματα από τα 1.554 δεν άνοιξαν τις πόρτες τους λόγω δολιοφθορών και άλλων προβλημάτων, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι περίπου 100 εκλογικά τμήματα δεν είχαν ανοίξει την προγραμματισμένη ώρα (08.00 το πρωί, τοπική ώρα – 09.00, ώρα Ελλάδος) για λόγους ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η εκλογική επιτροπή παρέτεινε σε εκείνα τα τμήματα την ψηφοφορία κατά μία ώρα (20.00 το βράδυ, τοπική ώρα – 21.00, ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτονομιστές, ακτιβιστές και ένοπλοι εμπόδισαν, το Σάββατο, την ψηφοφορία, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αξιώνοντας μεγαλύτερη αυτονομία για την περιοχή και αυξημένη αναλογική εκπροσώπηση της περιοχής τους στη νέα Βουλή.

Δείτε το video με κάλπες στη Βεγγάζη να παραδίνονται στις φλόγες… 

Διαβάστε επίσης:
Λιβύη: Διαδηλωτής πήγε να κλέψει κάλπη και τραυματίστηκε θανάσιμα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 21:15
Λιβύη: Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 11:59

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης