Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι είναι έτοιμο για αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στο ISIS στη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 05:18
Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι είναι έτοιμο για αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στο ISIS στη Λιβύη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να διεξάγουν περισσότερους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των μαχητών του ISIS στη Σίρτη εάν το ζητήσει η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση, παρότι το Χαλιφάτο δεν ελέγχει πια πολλά εδάφη εκεί, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα.

Από τον Αύγουστο, οι ΗΠΑ έχουν διεξαγάγει πάνω από 350 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIS μετά από αίτηση της Κυβέρνησης Εθνικής Συναίνεσης. Καμμία ωστόσο δεν έχει διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

"Εάν χρειαστούν περαιτέρω αεροπορικές επιθέσεις, θα είμαστε σε θέση να τις φέρουμε σε πέρας", είπε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Το ISIS ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Σίρτης, πόλης με περίπου 80.000 κατοίκους, στις αρχές του 2015. Η απώλεια της πόλης θα αφήσει τη τζιχαντιστική οργάνωση χωρίς εδαφικές κατακτήσεις στη Λιβύη.

Οι λιβυκές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους υπόλοιπους μαχητές του ΙΚ στη Σίρτη σε τμήμα της γειτονιάς Γκίζα Μπαχρίγια.

Μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας, αμερικανοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι μόνο λίγα τετράγωνα της πόλης ελέγχονταν από μερικές δεκάδες μαχητών του ISIS.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 05:18