Λιβύη: Τουλάχιστον 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 23:59
 Λιβύη: Τουλάχιστον 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή
Περίπου 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν απόψε, αφού στασίασαν, από μια φυλακή στα νότια προάστια της Τρίπολης, όπου εδώ και μία εβδομάδα σημειώνονται αιματηρές μάχες, όπως έγινε γνωστό από τη δικαστική αστυνομία.

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να φύγουν. Στο σωφρονιστικό κατάστημα Αΐν Ζάρα επικρατούσε ένταση και λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντιπάλων οργανώσεων κοντά στο κτίριο.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κρατούμενοι αυτοί ήταν κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ή αν συνδέονται με ένοπλες ομάδες.

Οι φύλακες δεν αντέδρασαν, προκειμένου "να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των κρατουμένων", ανέφερε η αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους στη φυλακή Αΐν Ζάρα είναι είτε ποινικοί, είτε πρώην υποστηρικτές του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι οι οποίος καταδικάστηκαν για αδικήματα –κυρίως φόνους– που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 2011.

Αντίπαλες οργανώσεις συγκρούονται από την Δευτέρα, χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Από τις μάχες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι και άλλοι 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 00:01