Τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την επαναφορά του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, διέψευσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η θέση του Λονδίνου για τη διπλωματική παρουσία της Μόσχας δεν έχει αλλάξει.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμη να επαναφέρει το 50% του προσωπικού της, εντός του επόμενου έτους (σ.σ. 2019)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρέσβης, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, επεσήμανε επιπλέον, ότι η αποκατάσταση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

«Δεν είμαστε σίγουροι για όλους τους εργαζομένους, αλλά οι μισοί θα επανέλθουν» διευκρίνισε, από την πλευρά της, η πρεσβεία.

Ρωσία και Ην. Βασίλειο βρίσκονται εν μέσω μιας διπλωματικής διαμάχης, η οποία ξέσπασε μετά την υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ τον Μάρτιο του 2018, με τις δύο χώρες να προχωρούν σε αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα, η οποία έχει κατηγορηθεί από το Λονδίνο ως υπεύθυνση για τη δηλητηρίαση, έχει επανειλημμένα διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία κατήγγειλε ένα «προφανές χακάρισμα» στην ιστοσελίδα της, στις 17 Δεκεμβρίου, μετά τη δημοσίευση στοιχείων για τη βρετανική εμπλοκή στις ουκρανικές υποθέσεις, αλλά και την προσπάθεια του BBC να εμπλέξει τη Ρωσία στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης