Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ και της συζύγου του στο Λονδίνο και ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους εναντίον του Τραμπ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκε με την απερχόμενη πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, και την παρότρυνε να παρατήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμφωνία για το Brexit και να κλείσει μια «καλή, καλή και ουσιώδη εμπορική συμφωνία» με τη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από την πλευρά της Μέι δήλωσε ότι είναι «τεράστιες οι ευκαιρίες» για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ εάν συνεργαστούν στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέστη σε συνάντηση με επιχειρηματίες, στην οποία έδωσε το «παρών» και η Τερέζα Μέι. Στην ημερήσια διάταξη των Τραμπ-Μέι ήταν όλες οι εξελίξεις γύρω από τον κινεζικό κολοσσό επικοινωνιών Huawei, η κλιματική αλλαγή και οι εξελίξεις με το Ιράν.

Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου συμμετέχει σε διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αρχηγός του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση κατά του αμερικανού προέδρου.

Στο μεταξύ, η Daily Mirror μετέδωσε ότι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, είχε φιλική τηλεφωνική συζήτηση διάρκειας 20 λεπτών με τον Τραμπ. Ο Τζόνσον είναι ένας εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός απέρριψε την πρόσκληση Τραμπ για μια τετ α τετ συνάντηση.

Ωστόσο, τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται να έχει το απόγευμα ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι ο Μάικλ Γκόουβ θα είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Χρυσή λεκάνη και χαρτί τουαλέτας

Με ένα ομοίωμα του Τραμπ να κάθεται σε χρυσή λεκάνη αλλά και χαρτί τουαλέτας που απεικονίζει το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, οι Βρετανοί υποδέχονται τον επίσημο προσκεκλημένο της χώρας.

Το ρομπότ που απεικονίζει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθισμένο σε μια χρυσή τουαλέτα, θα είναι σήμερα ένα από τα… αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild. 

O Αμερικανός Ντον Λέσεμ είναι ο δημιουργός του ρομπότ «Dumping Trump», το οποίο όχι μόνο εκπέμπει τους συνήθεις θορύβους της τουαλέτας, αλλά και μερικές από τις πιο συχνές δηλώσεις του Τραμπ, όπως «κυνήγι μαγισσών», «Fake news» και «Είμαι μία πολύ σταθερή ιδιοφυΐα». 

 

Επιπλέον, την ώρα που ο Τραμπ κάθεται στην χρυσή τουαλέτα, επιδίδεται και στην αγαπημένη του συνήθεια να τουιτάρει…

Ο Λέσεμ έχει υποστηρίξει πως το ρομπότ των 25 χιλιάδων δολαρίων το εμπνεύστηκε από το μπαλόνι με τον Τραμπ ως μωρό, το οποίο και αυτή τη φορά θα δώσει δυναμικό παρών στον βρετανικό ουρανό. 

Κι ενώ το μπαλόνι με το μωρό Τραμπ ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας, ακτιβιστές μοιράζουν στους δρόμους του Λονδίνου χαρτί τουαλέτας που απεικονίζει το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου. 

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, περίπου 250 χιλιάδες διαδηλωτές θα ξεχυθούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης