Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας σε ιταλικό εστιατόριο στο Λονδίνο, η οποία κρατήθηκε ως όμηρος για δύο ώρες περίπου από ένοπλο άνδρα. Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση ομηρίας σήμανε συναγερμός στις αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς υπήρχαν φόβοι για επανάληψη των σοκαριστικών εικόνων του Δεκεμβρίου, όταν μαινόμενος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά επιβατών του Μετρό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δόθηκε εντολή σε όσους διαμένουν σε σπίτια κοντά στην επιχείρηση εστίασης να παραμείνουν στις εστίες τους​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα (01.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας) στο «Bella Italia» στην πλατεία Λέστερ, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να σπεύδουν στο σημείο, όπως μετέδωσε το Skynews. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και ο ένοπλος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δόθηκε εντολή σε όσους διαμένουν σε σπίτια κοντά στην επιχείρηση εστίασης να παραμείνουν στις εστίες τους. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Οι αρχές της Βρετανίας παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση εξτρεμιστών που στόχο έχουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εξάρθρωση δικτύου τζιχαντιστών στο Βέλγιο, η Βρετανία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους, την ώρα που οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό υπόπτων. Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε, πάντως, ότι η υπόθεση ομηρίας στο ιταλικό εστιατόριο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης