Στιγμές ταλαιπωρίας έζησαν στη Μεγάλη Βρετανία οδηγοί που επέλεξαν νωρίς το βράδυ να κινηθούν στον αυτοκινητόδρομο Μ6, αλλά και περαστικοί που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό του μετρό London Bridge.

Ειδικότερα, πληροφορίες για άνδρα με τσεκούρι σκόρπισε τον πανικό στους Λονδρέζους, με αποτέλεσμα κλείσει για λίγες ώρες ο σταθμός London Bridge.

Ειδικότερα, ρεπόρτερ των βρετανικών IBTimes Ewan Palmer, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή εκείνη τη στιγμή είπε ότι πάνοπλοι αστυνομικοί και σωστικά συνεργία, καθώς και ασθενοφόρα έφτασαν αστραπιαία στο σημείο και δεν επιτρεπόταν σε κανέναν η είσοδος και η έξοδος από τον σταθμό. Όπως, μετέδωσε στο ρεπορτάζ του, ένας αξιωματικός αποκάλεσε το γεγονός ως «σημαντικό συμβάν», χωρίς όμως να διευκρινίσει για τι ακριβώς πρόκειται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Άποψη της εισόδου του σταθμού όσο παρέμενε κλειστός)

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες του κοινωνικού ιστότοπου Twitter, υπάρχουν μαρτυρίες για άνδρα που κρατούσε τσεκούρι στον σταθμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την αστυνομία η οποία χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «εν εξελίξει περιστατικό».

Ωστόσο, ο σταθμός λίγο πριν τις 20.30 – ώρα Ελλάδος, ξανάνοιξε για το κοινό. Ο δημοσιογράφος της Ένωσης Τύπου Alex Diaz ανέφερε: «Ο σταθμός ξανάνοιξε. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως συνελήφθη ένας άνδρας που κρατούσε τσεκούρι, αλλά τώρα η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Άποψη της εισόδου του σταθμού όσο παρέμενε κλειστός)

Κλειστός για μία ώρα ο αυτοκινητόδρομος Μ6

Εν τω μεταξύ, περίπου στις 20.30 και για μία ώρα και τα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Μ6 έκλεισαν από το ύψος του κόσμου στο Κόβερτι μέχρι και το Κόλεσχιλ, λόγω ενός «ύποπτου οχήματος». Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Γουοργουικσάιρ ανέφερε:« Η αστυνομία επιχειρεί σε περιστατικό στον αυτοκινητόδρομο Μ6. Ο αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές». Ο δρόμος δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία στις 21.30, μετέδωσε στο Sky News, καθώς όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για απλή κλοπή καυσίμων. Ωστόσο, αυτή η μία ώρα ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή.


(Χάρτης από το σημείο, όπως δημοσιεύτηκε από το Sky News)

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε περίπου στις 21.00 – ώρα Ελλάδος στον ιστότοπο Youtube, φαίνεται πως τηλεκατευθυνόμενο όχημα της αστυνομίας εξετάζει λευκό βαν σε πρατήριο καυσίμων.

(Ερασιτεχνικό βίντεο από τον Μ6)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης