Ο εισαγγελέας της πόλης του Λος Άντζελες δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των χιλιάδων διαδηλωτών που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες επειδή παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί, από τη στιγμή που δεν προέβησαν σε κάποια κλοπή, βανδαλισμό ή πράξη βίας.

Αντί για τις συνηθισμένες διώξεις, οι υπηρεσίες του εισαγγελέα Μάικ Φιούερ δηλώνουν ότι επεξεργάστηκαν μια «μη τιμωρητική προσέγγιση», εκτός δικαστηρίων, για να αντιμετωπίσουν τα αδικήματα σε σχέση με τις πρόσφατες διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τα οποία αφορούν στην πλειονότητά τους «παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άρνηση συμμόρφωσης με εντολές για τη διάλυση» των διαδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι βαθύτατα σημαντικές και οι διαδηλώσεις αυτές έδωσαν νέα πνοή στις απαραίτητες προσπάθειες για να αλλάξουν τα αισθήματα, το πνεύμα και οι θεσμοί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία όπως έχουμε πολύ συχνά κάνει στο παρελθόν» αναφέρει ο εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Ο Μάικ Φιούερ σημειώνει ότι θέλει ως εκ τούτου να δημιουργήσει μια «προσέγγιση αποκατάστασης» όσον αφορά «διαδηλωτές, δυνάμεις της τάξης και άλλες φωνές της κοινότητάς μας» για να βελτιώσει τον διάλογο και την κατανόηση.

Οι υπηρεσίες του εισαγγελέα δεν έχουν ακόμη καταλήξει όσον αφορά όλες τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτού, τον οποίο προβλέπουν να αρχίσουν να θέτουν σε εφαρμογή «αυτό το καλοκαίρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων είναι ένας θετικός και κατάλληλος τρόπος ανταπόκρισης σε αυτά τα αδικήματα και θα έχουν ένα βιώσιμο και επωφελές αποτέλεσμα στην κοινότητά μας» επισημαίνει στην ανακοίνωση αυτή ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Άντζελες Μάικλ Μουρ, ο οποίος δηλώνει ότι «υποστηρίζει πλήρως την προσέγγιση αυτή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης