Τουλάχιστον 5000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες και σήμερα εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν εκτάσεις πολύ κοντά στο Λος Άντζελες, στην πόλη Καλαμπάσας, τόπο διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.

Η φωτιά- με τους καπνούς της να είναι ορατοί από το Λος Άντζελες- ξεκίνησε χθες το απόγευμα και οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σήμερα σε ποσοστό μόλις 30%, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 2000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουμε μετατραπεί σε στάχτες σε αυτήν την περιοχή. Δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα καταστράφηκε.

Πολλοί από τους 5000 ανθρώπους που εκκένωσαν την περιοχή επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους πριν από την αυγή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο με τα υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς κελσίου και υπαρκτό τον κίνδυνο λόγω των ανέμων η φωτιά να εξαπλωθεί προς το Τοπάνγκα Κάνυον, μια κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, σε ορισμένους κατοίκους οι αρχές δεν επιτρέπουν να επιστρέψουν στις εστίες τους σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια βουνοπλαγιά, δεν υπάρχει δρόμος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε» στο σημείο τις ομάδες μας, δήλωσε ο Τζον Τριπ ένας από τους επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Αναμένουμε ότι εάν ο ήλιος βγει και η θερμοκρασία αυξηθεί (…) η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί» πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η εξαιρετικά ξηρή βλάστηση έπειτα από την ξηρασία ρεκόρ που πλήττει τα τελευταία 4 χρόνια την περιοχή βοήθησε τις φλόγες να γιγαντωθούν.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τρίτος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή γύρω στις 16.00 τοπική ώρα χθες (02.00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή), με τη μεγαλύτερη ενδεχομένως να οφείλεται σε ένα τροχαίο όπου ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια κολώνα ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τις αρχές.

Πολλοί διάσημοι ζουν στο Καλαμπάσας μεταξύ αυτών η τραγουδίστρια Τζέσικα Σίμπσον και μέλη της οικογένειας Καρντάσιαν που πρωταγωνιστεί σε δημοφιλές τηλεριάλιτι.

Το περιοδικό People δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πίσω από έναν λόφο. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο ανήρτησε το μοντέλο Κένταλ Τζένερ, ετεροθαλής αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης SnapChat.

Στον ίδιο ιστότοπο η αδελφή της Κάιλι Τζένερ, επίσης μοντέλο, έγραψε το μήνυμα: «πρέπει να φύγω;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης