Λουξεμβούργο: «Η Λευκορωσία είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 10:56
 Λουξεμβούργο: «Η Λευκορωσία είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.»

Ο 'Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, αποκάλυψε ότι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, είναι η Λευκορωσία.

«Το πρώτο πράγμα είναι να συζητήσουμε για τη Λευκορωσία. Αρχικά θα έχουμε συνάντηση με την Σβετλάνα Τσιχανόφσκαγια και μετά θα εγκρίνουμε το πακέτο νέων κυρώσεων, το οποίο είναι ένα ευρύτερο πακέτο. Νομίζω είναι 86 πρόσωπα και οντότητες. Μετά θα συζητήσουμε επίσης για οικονομικές κυρώσεις που θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επόμενη συνάντηση» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «η κατάσταση στο Ιράκ είναι επίσης ανησυχητική και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα». Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, της Αιθιοπίας, ενώ θα τεθούν τα ζητήματα της Τουρκίας και του Λιβάνου, δύο χωρών τις οποίες είχε επισκεφθεί ο κ. Μπορέλ την περασμένη εβδομάδα.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λευκορωσία εξέφρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλικ Ραντμάν. Όσον αφορά την Τουρκία, εξέφρασε την ελπίδα ότι η 'Αγκυρα «θα συνεχίσει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 10:56