Τραυματισμούς πολιτών προκάλεσε η αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μετρό του Λονδίνου. Οι δράστες χρησιμοποίησαν για βόμβα έναν κουβά στον οποίο υπήρχαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Ειδικοί σε θέματα εκρηκτικών σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως η αυτοσχέδια βόμβα στο Parsons Green θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πραγματικό λουτρό αίματος σε περίπτωση που δεν είχε αποτύχει η έκρηξη σε ώρα αιχμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά εξονυχιστικά τη βόμβα-κουβά που ήταν μέσα σε ισοθερμική τσάντα σούπερ μάρκετ. Από τον μεγάλο κουβά εξείχαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Αξιωματούχοι προχώρησαν στη σύγκριση της συσκευή αυτή με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2005 όταν τζιχαντιστές προσπάθησαν να ανατινάξουν συρμούς του μετρό του Λονδίνου, αλλά απέτυχαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.

«Δεν μοιάζει με τα σοφιστικέ εκρηκτικά του ISIS όπως το τριπεροξείδιο ακετόνης (TATP), κι αν ήταν απέτυχε ο πυροκροτητής. Πέραν αυτού, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας ήταν παρόμοιος με εκείνον στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη», είπε μιλώντας στο SkyNews o υποστράτηγος Τσιπ Τσάπμαν και τόνισε ότι οι αρχές περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει το «Ισλαμικό Κράτος» ή κάποια άλλη οργάνωση την ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης