Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από επίθεση ενόπλων σε απομακρυσμένη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στη διάρκεια της επίθεσης λεηλατήθηκαν σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες. Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την κυβέρνηση του προέδρου, Alassane Ouattara, οι τοπικές Αρχές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για μισθοφόρους από τη γειτονική Λιβερία, οι οποίοι πραγματοποιούν κατά καιρούς επιθέσεις σε συνοριακά χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η τρίτη στην δασική περιοχή Τάι από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ο ισχυρός άνδρας της αφρικανικής χώρας ολοκλήρωσε μια περιοδεία του στο δυτικό τμήμα της χώρας με στόχο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης που είχε προκληθεί μετά την άρνηση του πρώην προέδρου, Laurent Gbagbo, να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2010. Ακολούθησαν πολύμηνες συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και ένοπλων σωμάτων της Αντιπολίτευσης, οι οποίες τερματίστηκαν τον Απρίλιο του 2011, με τη σύλληψη του Laurent Gbagbo στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, Αμπιτζάν. Εκτιμάται πως στη διάρκεια της σύρραξης, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού, ανάμεσά τους και μέλη ένοπλων οργανώσεων, είχαν διαφύγει στη Λιβερία.

Διαβάστε επίσης:
Ιστορική απόφαση του ΙCC, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 01:43
Στην Ακτή Ελεφαντοστού η Hillary Clinton, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012, 07:59

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης