Έξι Αφρικανοί μετανάστες έπεσαν νεκροί αργά χθες το βράδυ στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που σκοτώνονται σε μία ημέρα στα σύνορα τα τελευταία χρόνια.

Οι τέσσερις από τους μετανάστες σκοτώθηκαν από λαθρεμπόρους και οι άλλοι δύο από την Αιγυπτιακή Αστυνομία, είπε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χερσόνησος Σινά χρησιμοποιείται από Αφρικανούς μετανάστες που ζητούν άσυλο ή εργασία στο Ισραήλ. Λαθρέμποροι τη χρησιμοποιούν, επίσης, για να περάσουν παράνομα ναρκωτικά και όπλα στο Ισραήλ και κάποια αγαθά στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την πηγή, οι λαθρέμποροι κρατούσαν περίπου 50 μετανάστες από την Αιθιοπία και την Ερυθραία και ζητούσαν λύτρα, όταν ένας από τους μετανάστες κατάφερε να πάρει το όπλο ενός φρουρού και να ελευθερώσει τους υπόλοιπους.

Οι λαθρέμποροι κυνήγησαν τους μετανάστες, πυροβόλησαν εναντίον τους και σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις, ενώ τραυμάτισαν ακόμη πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν αργότερα ακόμα δύο μετανάστες, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές τους να μην περάσουν τα σύρματα που χωρίζουν την Αίγυπτο από το Ισραήλ. Συνολικά 16 μετανάστες συνελήφθησαν.

Αυτό το περιστατικό ανεβάζει τουλάχιστον σε 28 τον αριθμό των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους φέτος στα σύνορα, από τους οποίους οι 24 σκοτώθηκαν από τις αιγυπτιακές Αρχές και οι 4 από λαθρεμπόρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης