Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν ύστερα από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο νοτιοδυτικό και βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα περισσότερα από τα θύματα είχαν επισκεφτεί καταστήματα προκειμένου να προχωρήσουν σε διάφορες αγορές στο πλαίσιο των εορτασμών για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού. Συνολικά, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Ζαράντζ κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Ακολούθησαν νέες εκρήξεις στην επαρχία Κουντούζ, με 12 ανθρώπους να σκοτώνονται.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε στην αγορά της περιοχής Νταστ-ε-Αρτσι στην επαρχία Κουντούζ, όταν «παγιδευμένη» μηχανή εξερράγη. Οι περισσότεροι τραυματίες είναι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παιδιών και πωλητών τροφίμων.

Δείτε το video…

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai, καταδίκασε από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης τις συγκεκριμένες επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι οργανωτές τους δεν ενδιαφέρονται για τη θρησκεία και το Ραμαζάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια έξαρση της βίας στο Αφγανιστάν, με δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ να πέφτουν νεκροί από τα πυρά ενόπλων που φορούσαν στολές του κυβερνητικού στρατού και της Αστυνομίας. Η ανησυχία της Δύσης είναι έντονη για την κατάσταση στην περιοχή, καθώς πλησιάζει η στιγμή της αποχώρησης των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την ασιατικής χώρα (τέλη του 2014) και την πλήρη μεταβίβαση της ασφάλειας στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:
Προβληματισμός Η.Π.Α. για τις δολοφονίες στρατιωτών στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012, 00:31
Αφγανιστάν: 10 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε αγορά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 22:24
Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τις 3.000 οι απώλειες της Συμμαχίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 01:21
«O πόλεμος πρέπει να δώσει τη θέση του στην ειρήνη», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, 01:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης