Ο Μοχάμεντ Μέραχ, ο εκτελεστής της Τουλούζης και της Μοντομπάν, δήλωσε στους αστυνομικούς που πολορκούν το διαμέρισμά του ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε επίθεση αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα, όμως αποδέχθηκε να αναλάβει μια γενική αποστολή με στόχο την επίθεση στο γαλλικό έδαφος, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου TF1.

«Είπε στους αστυνομικούς πώς η Αλ Κάιντα του έδωσε οδηγίες» όσο καιρό διέμεινε στο Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ζητώντας του να συμμετάσχει σε επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, κάτι που αρνήθηκε, αποδεχόμενος αντίθετα ‘γενική αποστολή’, για επίθεση στο γαλλικό έδαφος» δήλωσε ο Γκεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως εδώ και 23 και πλέον ώρες (σ.σ. από τις 3.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης- τοπική ώρα) οι άνδρες του σώματος Raid της γαλλικής αστυνομίας επιχειρούν στο κτήριο της οδού Sergent Vigne 17 στην Τουλούζη, όπου είναι ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του ο 23χρονος εκτελεστής αλγερινής καταγωγής.

Διαβάστε επίσης Τουλούζη: Το τηλεφώνημα που αλλάζει την πορεία των ερευνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκτελεστής της Τουλούζης εξέφρασε την επιθυμία να παραδοθεί

Βίντεο- ντοκουμέντο από την επιδρομή της αστυνομίας στην Τουλούζη

Νικολά Σαρκοζί: Υπήρχε σχέδιο για νέα επίθεση σήμερα το πρωί

Θρίλερ με τον εκτελεστή της Τουλούζ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης