Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας πριν λίγο στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε ότι η προσπάθειά του, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης, πρόκειται να στεφθεί με επιτυχία.

Ο κ. Μόντι πρόκειται να επιστρέψει αύριο στις 11.00 τοπική ώρα Ιταλίας, για να συνομιλήσει με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να δεχθεί, επισήμως, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ολοκλήρωσα τις διαβουλεύσεις μου με τους κοινωνικούς εταίρους, τις περιφέρειες και τους δήμους. Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της εντατικής και αποδοτικής αυτής δουλειάς», υπογράμμισε ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πρώην επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε, επίσης, ότι για πρώτη φορά, στην ιστορία των διαβουλεύσεων, κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους οι νέοι και το φόρουμ των γυναικών. «Με εντυπωσίασε το αίσθημα ευθύνης και η βούληση να δοθούν ενιαίες απαντήσεις», πρόσθεσε ο Ιταλός οικονομολόγος, με ειδική αναφορά στη «διάθεση των κοινωνικών εταίρων να συμβάλλουν στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, πάντα, στο πνεύμα, μιας συνολικής συμβολής στην διαχείριση της κρίσης».

Ο Μάριο Μόντι, αποσαφήνισε ότι «αύριο το πρωί θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα της δουλειάς του, με την γαλήνια πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την δύσκολη αυτή φάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρατηρητές της δημόσιας τηλεόρασης Rai, τονίζουν, τέλος, ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κυβέρνηση Μόντι θα αποτελείται μόνο από τεχνοκράτες», ενώ η εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει ότι ο Μόντι θα καταβάλει κατά τη διάρκεια της νύχτας συμβιβαστικές προσπάθειες για να εξασφαλίσει την παρουσία δύο τουλάχιστον πολιτικών σε υπουργεία-κλειδιά.

Διαβάστε επίσης Ιταλία: Τζ. Αμάτο και Τζ. Λέτα στην κυβέρνηση Μόντι

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Μόντι για τη νέα κυβέρνηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης