Η Μαρτίν Ομπρί, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που την θέλουν να υπολείπεται κατά 10 και πλέον μονάδες του Φρανσουά Ολάντ στην κούρσα για την ανάδειξη του ηγέτη των Γάλλων σοσιαλιστών, δήλωσε πως αναγνωρίζει την ήττα της και δεσμεύτηκε πως θα αγωνιστεί για τη νίκη του PS στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Οφείλω να χαιρετίσω θερμά τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ. Αυτό το απόγευμα, χρήστηκε ο υποψήφιός μας για την προεδρία του 2012», δήλωσε η δήμαρχος της Λιλ λίγο μετά τις 20.30. «Ξαναγυρνώ στα καθήκοντά μου της γενικής γραμματέως του κόμματος», ανακοίνωσε και χαρακτήρισε το προβάδισμα του Ολάντ ως «μεγάλη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με το σχέδιο που (σ.σ. οι Γάλλοι σοσιαλιστές) έχουμε υιοθετήσει για την ανθρωπότητα, έχουμε δώσει ένα νόημα στη μάχη και την αλλαγή που ετοιμάζουμε. Αυτό το σχέδιο έχει πλέον ένα όνομα, αυτό του Φρανσουά Ολάντ. Πλέον, ο Φρανσουά Ολάντ ενσαρκώνει την ενότητα των σοσιαλιστών και της αριστεράς», τόνισε η Μαρτίν Ομπρί.

«Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής, της αλλαγής που θα κάνει η Γαλλία γυρίζοντας σελίδα 10 ετών δεξιάς και “σαρκοζισμού” (σ.σ. στη διακυβέρνηση της χώρας)», δήλωσε και επεσήμανε ξανά πως «ο Φρασνουά Ολάντ είναι ο υποψήφιός μας, η ηγεσία (του PS) είναι πλέον πιο δυνατή. Θα βάλω όλη μου την ενέργεια και όλα μου τα δυνατά σε αυτούς τους επτά μήνες που μεσολαβούν μέχρι τις προεδρικές εκλογές», προκειμένου οι σοσιαλιστές να νικήσουν.

Σε μια ένδειξη ενότητας, οι Ομπρί και Ολάντ έφτασαν μαζί στα κεντρικά γραφεία του PS στο Παρίσι χαιρετίζοντας το συγκεντρωμένο πλήθος. Στην εξέδρα ανέβηκαν και υπόλοιποι υποψήφιοι του πρώτου γύρου συγχαίροντας και τους δύο μονομάχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Προηγείται ο Φρανσουά Ολάντ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης