Αιχμές κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, άφησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φέρεται να χαρακτηρίζει ως «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη» τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διέψευσε ότι ο κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μάς στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε ο κ. Σχοινάς και υπογράμμισε ότι ο κ. Γιούνκερ «δε χρησιμοποίησε ποτέ τις λέξεις αυτές που του αποδίδονται και δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικό».

Τέλος, επανέλαβε ότι η στάση της Επιτροπής δεν είναι «τιμωρητική» απέναντι στο Brexit, αλλά εργάζεται για μία «δίκαιη συμφωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης