Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν κάλεσε τους Εργατικούς, να σταματήσουν να μιλούν για τους εαυτούς τους και να επικεντρώσουν την προσοχή τους, στην κριτική που ασκεί ο Τζέρεμι Κόρπιν παραδοσιακός εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών.

Ο 45χρονος Χαν είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των συντηρητικών να τον διασυνδέσουν με το θρησκευτικό εξτρεμισμό, στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, η οποία χαρακτηρίστηκε κι από καταγγελίες αντισημιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σημερινός δήμαρχος του Λονδίνου, χαρακτήρισε την προεκλογική καμπάνια εναντίον του, ως “διχαστική” στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, ενώ άσκησε κριτική και στο δικό του κόμμα.

Ο Χαν υποστήριξε ότι το Εργατικό Κόμμα θα μπορέσει να νικήσει στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, μόνο εάν αρχίσει να προσεγγίζει τους ανθρώπους που έφυγαν από τις τάξεις του ή ψηφίζουν για το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά και μικρότερα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα.

“Το σημείο ενδιαφέροντος για μένα είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε σε όλους, δεν υπάρχουν ψηφοφόροι των Εργατικών ή ψηφοφόροι που μας ενδιαφέρουν περισσότερο,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την άσκηση ουσιαστικής κριτικής στον Κόρπιν, έναν σοσιαλιστή που εκλέχτηκε ηγέτης των Εργατικών το 2015, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού κυρίως μεταξύ των νέων μελών των Εργατικών, στο πλαίσιο προσπάθειας τερματισμού των συστημικών πολιτικών επιλογών της βρετανικής κοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης