Πρόκειται για μια Fear appealing (σ.σ. αυτός είναι ο όρος της) διαφημιστική καμπάνια, που περιλαμβάνει αφίσες σε φορτηγά στη Μ. Βρετανία. «Go home or face arrest. 106 arrests last week in your area» («Γυρίστε στην πατρίδα σας, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε σύλληψη. 106 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή σας»). 

Μήνυμα με σκοπό να τρομοκρατήσει τους παράνομους μετανάστες και να τους κάνει για να μην συλληφθούν να στείλουν μήνυμα στον αναγραφόμενο αριθμό, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μέτρο το πήραν οι Συντηρητικοί υπουργοί προσπαθώντας τους να φανούν άτεγκτοι στο θέμα της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Οι Δημοκρατικοί Φιλελεύθεροι βουλευτές βρέθηκαν ακριβώς απέναντι τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόντρα. Μάλιστα, ζήτησαν τη διακοπή της συγκεκριμένης καμπάνιας, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη, αναχρονιστική, έντονα ρατσιστική, με ρητορική μίσους». Παράλληλα, δήλωσαν ότι η εκστρατεία δεν αποφασίστηκε με τη συγκατάθεσή τους.

Σε επίσημη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «Επιθυμούμε κι εμείς την αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας, αλλά το μέτρο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν είναι καν μέτρο. Είναι μια υπερβολή, είναι ένας απρεπής, δυσανάλογος κι αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης