Μαδαγασκάρη: Εννέα νεκροί εξαιτίας χειμάρρων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 04:58
Μαδαγασκάρη: Εννέα νεκροί εξαιτίας χειμάρρων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις
Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Ανταναναρίβο και είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν κατοικίες, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες το πυροσβεστικό σώμα της Μαδαγασκάρης.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, «το βράδυ του Σαββάτου στο Τσιμιαλονζάφι (συνοικία στην πρωτεύουσα), βρέθηκαν πέντε πτώματα», ενημέρωσε η πυροσβεστική της Μαδαγασκάρης το Γαλλικό Πρακτορείο. «Και την Κυριακή βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια άλλα τέσσερα πτώματα» πρόσθεσε.

Η χωροφυλακή ανέφερε ότι δέχθηκε κλήσεις κατοίκων της συνοικίας που ζητούσαν βοήθεια περί τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο βουλευτής του τέταρτου διαμερίσματος του Ανταναναρίβο, Φελίξ Ραντριαμαντιμπσού, ανέφερε ότι πέντε σπίτια παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά και τα συντρίμμια καταπλάκωσαν άλλες κατοικίες στη συνοικία Τσιμιαλονζάφι, αντίκρυ στον πέτρινο όγκο του λόφου Αντοάλο.

Σε αυτόν τον λόφο βρίσκονται αρκετά ιστορικά κτήρια της πρωτεύουσας, όπως το σπίτι του Ζαν Λαμπόρντ (1805-1878, εξερευνητής, σύμβουλος της μοναρχίας των Μερίνα, βιομήχανος, μεταγενέστερα πρώτος πρόξενος της Γαλλίας στη Μαδαγασκάρη) ή το βασιλικό παλάτι Μαντζακαμιάντα, που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 04:59