Η «βασίλισσα της ποπ» και το «αφεντικό» βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τη χρονιά που πέρασε.

Πρώτη φιγουράρει η – 54χρονη πλέον- Madonna, η οποία με τις 88 συναυλίες που πραγματοποίησε το 2012 κέρδισε συνολικά 296,1 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο θρύλος της ροκ Bruce Springsteen με το συγκρότημά του με 210,2 εκατ. δολάρια, ενώ στην τρίτη συναντάμε τον ιδρυτή των Pink Floyd, Roger Waters, με 186,4 εκατομμύρια δολάρια από την περιοδεία «The Wall». Η μέση τιμή του εισιτηρίου για τις εμφανίσεις του Bruce Springsteen ήταν 91,95 δολάρια, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της Madonna, που ήταν στα 140,38 δολάρια, και του Roger Waters, που ήταν στα 110,96 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι παλαίμαχοι της παγκόσμιας μουσικής, αν και δεν είναι πλέον στην κορυφή των charts, παραμένουν ψηλά, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα ηλικιακά ακροατήρια που μπορούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές εισιτηρίων για να τους παρακολουθήσουν live. Οι Rolling Stones, με μέση τιμή εισιτηρίου 529,51 δολάρια αλλά μόλις πέντε εμφανίσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, κέρδισαν συνολικά 35,5 εκατομμύρια δολάρια – ποσό αρκετά υψηλό για τον αριθμό των εμφανίσεών τους – και κατέλαβαν την 33η θέση στον σχετικό κατάλογο.

Η Lady Gaga βρέθηκε στην πέμπτη θέση με συνολικές απολαβές 161,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Metallica κέρδισαν 86,1 εκατ. δολάρια σε 30 παραστάσεις. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης ο Elton John με 69,9 εκατομμύρια δολάρια και οι Red Hot Chili Peppers με 57,8 εκατ. δολάρια.

Ο αγαπημένος του νεανικού κοινού, Justin Bieber, με 35 εμφανίσεις, απέτυχε να μπει στην εικοσάδα, αφού λαμβάνοντας 40,2 εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στην 23η θέση. Έχει, όμως, το μέλλον μπροστά του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης