Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την Τετάρτη τον Κολομβιανό ομόλογό του Ιβάν Ντούκε ως «διάβολο με πρόσωπο αγγέλου».

«Με το πρόσωπο του αγγέλου… είναι ένας διάβολος που ανυψώνεται ενάντια σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, καθώς η κολομβιανή ολιγαρχία περιφρονεί τον λαό της Βενεζουέλας» δήλωσε ο Μαδούρο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση στο Periscope.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, η οποία σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, διοργανώθηκε από ομάδα εκπαιδευμένη στην Κολομβία.

«Ζητήσαμε να τους κρατήσουμε, αλλά η σιωπή ήταν η απάντησή τους. Αυτές (οι κολομβιανές Αρχές) είναι ανήθικες» δήλωσε ο Μαδούρο.

Στις 4 Αυγούστου 2018, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παρακολουθούσε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας, όταν η ομιλία του διακόπηκε από έκρηξη που προκλήθηκε από δύο drones κοντά στο βήμα του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος δεν είχε τραυματιστεί, αλλά αρκετοί ήταν οι στρατιώτες που υπέστησαν τραύματα. Οι Aρχές δήλωσαν ότι το περιστατικό συνιστούσε μια απόπειρα δολοφονίας.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Κάρλος Χολμς δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας διερευνούσε μια πιθανή συνωμοσία τριών υπηκόων Βενεζουέλας να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της χώρας.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης