Με ένα πρωτότυπο σχέδιο καλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τους πολίτες της χώρας του, να αντιμετωπίσουν τον «οικονομικό πόλεμο» που έχει κηρυχθεί κατά της χώρας του από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Το σχέδιο προωθεί την εκτροφή και κατανάλωση κουνελιών, ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπισης της έλλειψης κρέατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιθετικότητα του Τραμπ κατά του λαού της Βενεζουέλας είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το πολιτιστικό μας μοτίβο στην κατανάλωση κρέατος», είπε ο αρμόδιος υπουργός της Βενεζουέλας, Φρέντι Μπερνάλ καλώντας τους πολίτες δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου», σε απάντηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

«Μας έμαθαν ότι το κουνέλι είναι ένα πολύ καλό κατοικίδιο αλλά βάσει της λογικής του πολέμου, ένα θηλυκό κουνέλι γεννά περίπου 10 με 12 μικρά κουνέλια», είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της καμπάνιας που προωθεί με στόχο να αλλάξει την στάση των πολιτών απέναντι στα κουνέλια. Συγκεκριμένα, καλεί τους πολιτές της Βενεζουέλας να δουν τα κουνέλια ως «2,5 κιλά καταναλώσιμου κρέατος» και όχι ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα και βάζοντάς τους φιόγκους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μαδούρο παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο – κουνέλι εγκρίθηκε μεταξύ άλλων επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται “σαν κουνέλια”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης