Λίγο πριν την αναμενόμενη ομιλία του Κάρλες Πουτζντεμόν στο καταλανικό κοινοβούλιο, η Μαδρίτη συνεχίζει να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα, με στόχο να αποτρέψει τη μονομερή ανακήρυξη της Καταλονίας σε ανεξάρτητο κράτος.

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης κάλεσε σήμερα τον αυτονομιστή πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν «να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο», πριν από την ομιλία που αυτός ο τελευταίος πρόκειται να εκφωνήσει και κατά την οποία ενδέχεται να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να ζητήσω από τον κ. Πουτζντεμόν να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο, να μην πάρει κανέναν δρόμο χωρίς επιστροφή, να μην κάνει καμιά μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας και να επανέλθει στη νομιμότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο.

Αυτή είναι μία από τις δηλώσεις εναντίον του αυτονομιστή ηγέτη από την ισπανική πλευρά, καθώς τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάντο προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλος Πουτζντεμόν θα μπορούσε να «καταλήξει» όπως ένας από τους προκατόχους του, που είχε προβεί στην ανακήρυξη του Κράτους της Καταλονίας, ο οποίος συνελήφθη το 1934 και κατόπιν τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον το 1940 υπό τον Φράνκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης