Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με τη ναπολιτάνικη μαφία ανακοίνωσε σήμερα η
ιταλική αστυνομία, αποδεικνύοντας παράλληλα τη διείσδυση της Καμόρα στην ανοικοδόμηση της πόλης Λ’ Άκουιλα, η οποία καταστράφηκε από το σεισμό της 6ης Απριλίου 2009.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, που ονομάστηκε «Αδιάφθορη», οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων τα οποία κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, η οποία είχε στην ιδιοκτησία της 21 εταιρείες, 118 κτίρια και άλλα περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άτομα που συνελήφθησαν θεωρούνται οι οικονομικές βιτρίνες της «οικογένειας» Καζαλέζι (μία από τις ισχυρότερες της Καμόρα), τα οποία είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή Καζέρτε, αλλά είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους και σε άλλες περιοχές, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, όπου βρίσκεται η Λ’ Άκουιλα και η Τοσκάνη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών αποκάλυψε πώς οι συλληφθέντες οργάνωναν τις μεταφορές των χρημάτων για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν στη Λ’ Άκουιλα, με στόχο την ανάληψη εργασιών για την ανοικοδόμηση της πόλης.

Ο σεισμός του 2009 που προκάλεσε το θάνατο 308 ανθρώπων, κατέστρεψε πλήρως το ιστορικό κέντρο της μεσαιωνικής αυτής πόλης και πολλά άλλα μνημεία στα περίχωρά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης