Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, πήρε αποστάσεις σήμερα από τον Αμερικανό πρόεδρο δηλώνοντας ότι στην περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη, «προτεραιότητά» του θα είναι να προστατεύσει την οικογένειά του και όχι τον πρώην πελάτη του και νυν ένοικο του Λευκού Οίκου.

Αφότου ομοσπονδιακοί πράκτορες προχώρησαν σε έρευνες στα γραφεία και στο σπίτι του, στις 9 Απριλίου, κυκλοφορούν πολλές φήμες για το ποια στάση θα τηρήσει ο Κόεν και αν θα παραμείνει πιστός στον πρόεδρο, για τον οποίο εργάστηκε επί 10 χρόνια. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News όμως άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να εγκαταλείψει τον Τραμπ και να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς που ερευνούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα γίνω ο σάκος του μποξ στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής κανενός. Δεν είμαι ο κακός σ’ αυτήν την ιστορία και δεν θα επιτρέψω σε άλλους να προσπαθήσουν να με παρουσιάσουν ως τέτοιον», είπε στη συνέντευξη αυτή που βιντεοσκοπήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Το «πιτμπούλ» του Τραμπ, όπως τον αποκαλούσαν μέχρι πρόσφατα, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι έτοιμος ακόμη και να «δεχτεί μια σφαίρα» για να προστατεύσει τον πρόεδρο. Όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του καναλιού τι θα έκανε αν θα έπρεπε να διαλέξει αν θα προστατεύσει τον πρόεδρο ή την οικογένειά του, επέλεξε τη δεύτερη. «Για να είμαι απολύτως σαφής, είμαι πάνω απ’ όλα πιστός στη σύζυγό μου, στην κόρη μου, στον γιο μου και στη χώρα μου», απάντησε.

Σε βάρος του Κόεν δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη μέχρι στιγμής. Οι εισαγγελείς ερευνούν την πιθανότητα να εμπλέκεται σε φορολογικές και τραπεζικές απάτες, σε ενδεχόμενη παραβίαση του προεκλογικών κανόνων, επειδή κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και για άλλα θέματα που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Φέρεται επίσης ότι μετεκλογικά έλαβε 500.000 δολάρια από μια επενδυτική εταιρεία που σχετίζεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Βίκτορ Βέξελμπεργκ και 1,2 εκατ. δολάρια από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά υπερασπίστηκε τον δικηγόρο του, εξέφρασε οργή για τις έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του και στη συνέχεια άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τον πρώην συνεργάτη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης