Μαζικό τάφο ανακάλυψαν οι Αρχές του Βιετνάμ με τους σκελετούς τουλάχιστον 25 στρατιωτών, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε μάχη πριν από 41 χρόνια.

«Ανήκαν σε λόχο καταδρομών που εξοντώθηκε το 1968, προσπαθώντας να απελευθερώσει τη φυλακή Κουάνγκ Νγκάι», δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε εξακριβώσει πόσοι σκελετοί βρίσκονται εκεί, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και άλλους», είπε. Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε την Τρίτη από εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία διεξάγει έργα στην περιοχή. Βρήκαν ανθρώπινα οστά και άλλα αντικείμενα, όπως στολές και καπέλα, θαμμένα σε βάθος 2 μέτρων.

Η φυλακή Κουάνγκ Νγκάι χρησιμοποιείτο για τον εγκλεισμό των αιχμαλώτων πολέμου από την κυβέρνηση του αλλοτινού Νότιου Βιετνάμ. Η επιχείρηση των καταδρομέων έγινε στο πλαίσιο της Επίθεσης Τετ, στις αρχές του 1968. Απέτυχε και σχεδόν όλοι οι άνδρες του λόχου σκοτώθηκαν.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ σκοτώθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάνω από 58.000 στρατιώτες των ΗΠΑ. Η σύρραξη τέλειωσε με τη νίκη του Βόρειου Βιετνάμ το 1975.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης