Τη θανατική ποινή ζήτησε να του επιβληθεί ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα, την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη, δείχνοντας ότι παραμένει πάντα φανατισμένος και αμετανόητος για την αποτρόπαια πράξη του που οδήγησε σε φριχτό θάνατο δεκάδες αθώους ανθρώπους.

«Αν μου επιβαλλόταν η θανατική ποινή, θα ήταν υπέροχο», φέρεται να δήλωσε ο Αμπντουλγαντίρ Μασαρίποφ σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σε κατάθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν επεξεργάζεται ήδη την επαναφορά της, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το δικαστήριο αποφάσισε το Σάββατο την προφυλάκιση του Μασαρίποφ για την επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους 39 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 70. Αφού διέφευγε για ημέρες, οι αρχές κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν στις 16 Ιανουαρίου.

«Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι ενάντια στην Τουρκία. Πήρα εκδίκηση. Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα», είπε μεταξύ άλλων ο Ουζμπέκος, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και οπλοκατοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ισχυρίζεται ότι ο Γιασέρ Μοχάμεντ Σαλέμ Ραντάουν, γνωστός και ως Αμπού Τζιχάντ, του έδωσε την εντολή για την επίθεση. Ο τελευταίος συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Μασαρίποφ, ο Ραντάουν του έδωσε τη διεύθυνση και τις φωτογραφίες του κλαμπ Reina. «Δεν μου έδωσε πληροφορίες για τους ανθρώπους που θα ήταν εκεί, την καταγωγή ή τη θρησκεία τους», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων από ομάδα στο Αφγανιστάν, που είναι παρακλάδι των Ταλιμπάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης