Στις 22 Μαΐου το νήμα της ζωής της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσσου κόπηκε πρόωρα στο Manchester Arena, όταν ο τζιχαντιστής Σαλμάν Αμπεντί έβαψε στο αίμα συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. 

Ο Κύπριος πατέρας της 8χρονης, Ανδρέας Ρούσσος, έσπασε σήμερα τη σιωπή του και μίλησε για την κόρη του στο βρετανικό δίκτυο BBC. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ηταν ένα εκπληκτικό νεαρό κορίτσι» ανέφερε ο συντετριμμένος πατέρας της μικρής, συμπληρώνοντας: «Ένας τεράστιος χαρακτήρας». 

«Ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ελπίζει ότι θα είναι ένα κορίτσι. Της άρεσε να χορεύει. Της άρεσε η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση» δήλωσε ο κ. Ρούσσος. 

Ο Κύπριος πατέρας της 8χρονης, Ανδρέας Ρούσσος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύπριος, που κατοικεί μόνιμα στη Βρετανία, περιέγραψε και τις δραματικές στιγμές που πέρασε τη νύχτα του μακελειού. Ο ίδιος έφτασε στο Manchester Arena για να παραλάβει τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες. Η 26χρονη κόρη του Άσλεϊ βρισκόταν στο σημείο και δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς αλλά η γυναίκα του και η 8χρονη Σάφι δεν βρίσκονταν εκεί… 

«Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά. 

Λίγη ώρα αργότερα και με τη βοήθεια ενός φίλου κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι η σύζυγός του είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Η Σάφι, όμως, αγνοείτο. 

Μερικές εφιαλτικές ώρες αργότερα, ο άτυχος πατέρας ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι η 8χρονη κόρη του ήταν νεκρή. 

«Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ» ανέφερε ο ίδιος. 
Η μητέρα της μικρής, Λίζα Ρούσσου, βρισκόταν σε καταστολή για πολλές ημέρες. Όταν οι θεράποντες ιατροί αντέστρεψαν το τεχνητό κώμα, άνοιξε τα μάτια της και τον ρώτησε: «Η Σάφι πέθανε, έτσι;». 
 
Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».
 
Η κ. Ρούσσου είναι ακόμα σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο. 

Η οικογένεια Ρούσσου προσπαθεί τώρα να επουλώσει τις πληγές της. «Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα» δήλωσε ο ίδιος. 

Μερικές μέρες μετά από την τραγωδία, ο κ. Ρούσσος συναντήθηκε με την Αριάνα Γκράντε πριν από τη δεύτερη συναυλία της στο Μάντσεστερ. 

Όπως αποκάλυψε, είπε στην νεαρή τραγουδίστρια ότι δεν πρέπει να λυπάται για όλα όσα συνέβησαν διότι είχε κάνει την κόρη του ευτυχισμένη με τα τραγούδια της. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης