Μακελειό σε διαδήλωση στη Μαδαγασκάρη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009, 13:19
Μακελειό σε διαδήλωση στη Μαδαγασκάρη

Με το αίμα 28 ατόμων βάφτηκε η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο, στη διάρκεια διαδήλωσης το Σαββάτο, ενώ 212 τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις  των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι συμπλοκές έγιναν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστήριξης του νεαρού Άντρι Ραχοελίνα, ενός 34χρονου δημάρχου, που έχει στην κατοχή του τηλεοπτικό σταθμό και ασκεί μεγάλη επιρροή σε κατοίκους του νησιού. Ο Ραχοελίνα  αμφισβητεί ανοιχτά το παρόν καθεστώς, με παρεμβάσεις και δημόσιες ομιλίες, που συγκεντρώνουν πολλούς υποστηρικτές του.

Ο βασικός στόχος της κριτικής του δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Μάρκ Ραβαλομανάνα, που με τη σειρά του είπε ότι ο Ραχοελίνα «…κατεύθυνε ένα τεράστιο πλήθος με σκοπό να καταλάβουν το παλάτι» και κάλεσε τους πολίτες να τον βοηθήσουν να επαναφέρει την τάξη και να φανούν συνεργάσιμοι με τις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούν να εδραιώσουν την ειρήνη και την ασφάλεια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στη Μαδαγασκάρη, που είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να ζει με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα, ανακαλύφθηκαν πριν από 3 χρόνια κοιτάσματα πετρελαίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009, 13:19